Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Olguța Vasilescu: Parlamentul și-a făcut datoria față de Iohannis. Președintele să fie mai clar

Lia Olguta Vasilescu Parlament Iohannis.jpg

Lia Olguţa Vasilescu: Președintele Klaus Iohannis să fie mai clar și mai coerent pe tema referendumului (Sursa foto: site PSD)
Lia Olguţa Vasilescu: Președintele Klaus Iohannis să fie mai clar și mai coerent pe tema referendumului (Sursa foto: site PSD)

Președintele Klaus Iohannis nu este împiedicat de nimeni să facă referendumul din 26 mai. O spune la RFI purtătoarea de cuvânt a PSD, Lia Olguța Vasilescu, în opinia căreia șeful statului ar trebui să spună ”mai clar” ce vrea de la Parlament. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că dorește o reconsultare a Legislativului, pentru a lărgi aria de cuprindere a consultării populare.

Lia Olguța Vasilescu îi răspunde președintelui Klaus Iohannis pe tema referendumului: ”Noi tratăm această declarație a președintelui în contextul faptului că este data de 1 aprilie, pentru că domnul președinte Klaus Iohannis a obținut de la Parlamentul României posibilitatea să convoace un referendum pe tema justiției și nu vedem ce altceva ar trebui să fie în plus, de vreme ce plaja era foarte largă, astfel încât poate să pună orice fel de întrebare pe tema justiției”.

Purtătoarea de cuvânt a PSD spune că ”singurul care vorbește despre justiție și agită acest subiect este chiar președintele Klaus Iohannis. A vorbit inclusiv despre OUG 13, de când era lupul cățel, de acum doi ani de zile”.

Cum ar trebui să-i răspundă Parlamentul președintelui Klaus Iohannis? Lia Olguța Vasilescu precizează că ”deocamdată, președintele trebuie să facă adresă către Parlamentul României, ca să vedem ce vrea. Dar din punctul nostru de vedere, are deja această prerogativă conferită de Parlamentul României și nu-l împiedică nimeni să facă acest referendum. Poate doar lipsa unei întrebări”.

Klaus Iohannis trebuie să fie mai clar, consideră purtătoarea de cuvânt a PSD: ”Din punctul nostru de vedere, Parlamentul și-a făcut datoria față de președinte. Așteptăm să fie mult mai clar și mai coerent. Înțelegem că se plictisește la Cotroceni, că nu prea are ce face când nu este perioadă de concedii, dar asta nu înseamnă că trebuie să discutăm la nesfârșit despre niște teme care îi convin președintelui în campania electorală”.

 
Lia Olguța Vasilescu, despre Klaus Iohannis și referendumul din 26 mai