Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda (PNL): Cetățeanului nu trebuie să i se pună multe întrebări la referendum

Cezar Preda piedici Guvern Orban Dezonorant mizerie.jpg

Cezar Preda, critic la adresa lui Victor Ponta (Sursa foto: site pnl)
Cezar Preda, critic la adresa lui Victor Ponta (Sursa foto: site pnl)

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a consulta din nou Parlamentul pe tema referendumului este un lucru bun, spune la RFI deputatul PNL Cezar Preda. El crede însă că o singură întrebare la consultarea populară din 26 mai ar avea o eficiență mai mare.

Cezar Preda consideră că ”faptul că domnul Iohannis a făcut această mutare, dându-i Parlamentului posibilitatea să nu golească de conținut o întrebare la referendum, ci s-o încarce de conținut pe viitor ăsta e un lucru bun”.

Deputatul PNL crede că o singură întrebare la referendumul pe justiție ar fi mai eficientă: ”Eu nu cunosc intențiile și până la urmă modul în care domnul președinte vrea să formuleze întrebarea. Nu cunosc nici dacă celelalte partide, așa cum văd prin presă, lucrează la întrebări. Părerea mea este că cetățeanului României nu trebuie să i se pună multe întrebări. Se pune una singură, la care el trebuie să dea un răspuns și care dă o direcție. Nu sunt nici ghicitoare, nici prezicătoare, ca să pot să spun cum ar trebui să fie, dar în sensul de limitare a diversificării întrebării cred că e corect și ar avea o eficiență mai mare. Am pus o întrebare, poporul mi-a răspuns și eu fac demersurile necesare apoi. Opresc o anumită inițiativă legislativă pe care o aveam în calcul și pe care poporul spune că nu o vrea și fac pașii de modificare constituțională, pentru a elimina pe viitor asemenea derapaje”.

 
Cezar Preda, despre referendumul pe justiție