Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Drăghici, trezorierul PSD, urmărit penal de DNA

mircea_draghici.jpg

Image source: 
Facebook/Mircea Draghici

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a fost pus sub urmărire penală. El este cercetat pentru delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele în care au fost acordate. Drăghici a fost audiat azi la DNA.

Procurorii anticorupție investighează modul în care PSD a utilizat banii primiți ca  subvenție de la bugetul statului prin Autoritatea Electorală Permanentă. La ieșirea de la DNA, Drăghici le-a spus jurnaliștilor că audierea ar avea legătură cu campania electorală pentru europarlamentare.  ”Știți foarte bine. Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României și esti cel mai îndreptățit să știi spiritul și litera acestei legi? Atenție, mi se pare mult exagerat și cred cumva că și are legătură cu coordonarea campaniei, că suntem în buza campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală am fost chemat la DNA”.

DNA a cerut, în 21 februarie, Autorităţii Electorale Permanente documentele privind modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018. Este vorba despre actele care să arate „modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018”.

Mircea Drăghici a fost refuzat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Transporturilor. El urma să fie susținut de PSD pentru funcția de șef al Autorităţii Electorale Permanente, dar a renunțat la această candidatură.