Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal European: 17 milioane de cetățeni ai UE lucrează într-un alt stat al Uniunii

conferinta.jpg

Conferința privind mobilitatea forței de muncă și asigurarea echilibrului pieței muncii, București, aprilie 2019
Image source: 
romania2019.eu

Președinția Română a Consiliului UE a organizat recent la București conferința privind mobilitatea forței de muncă și asigurarea echilibrului pieței muncii.

Dezbaterile s-au axat pe identificarea și analizarea factorilor care determină mobilitatea externă a forței de muncă, dar și intenția de reîntoarcere a lucrătorilor mobili din Uniunea Europeană; bariere legale, administrative și practice care afectează mobilitatea lucrătorilor pe Piața Internă a Uniunii Europene și cooperare între administraţiile statelor membre pentru a reduce/elimina munca fără forme legale, evitarea riscurilor discriminărilor, abuzurilor şi încălcarea prevederilor legislaţiei muncii.

”Din datele sintetizate la nivelul instituțiilor Uniunii Europene, până în 2017, 17 milioane de cetățeni ai Uniunii locuiau sau lucrau într-un alt stat membru decât cel al naționalității lor, cifrele fiind duble față de un deceniu în urmă. În considerarea acestei realități, este nevoie de o cooperare eficientă între autoritățile naționale și de o acțiune administrativă concertată pentru a gestiona piața din ce în ce mai integrată a forței de muncă, asigurând un impact pozitiv asupra economiilor statelor membre, lucrătorilor și întreprinderilor naționale”, a transmis ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

 

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene organizează în perioada 10-11 aprilie la București Reuniunea informală a miniștrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale care se va axa pe accesul egal al femeilor la piața muncii.

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27,5% dintre femeile de peste 16 ani declară o limitare a activității, comparativ cu 23,0% dintre bărbații din aceeași grupă de vârstă. Legislația UE oferă protecție împotriva discriminării de gen în ceea ce privește încadrarea în muncă. În același domeniu, cel al ocupării forței de muncă, este de asemenea în vigoare și legislația care interzice discriminarea pe criteriul dizabilității.

Pilonul european al drepturilor sociale conține, printre cele 20 de principii ale sale, câteva deosebit de importante pentru egalitatea de gen și femeile cu dizabilități: egalitatea de tratament între femei și bărbați pe piața muncii, inclusiv dreptul la plată egală; egalitatea de tratament în ceea ce privește protecția socială, educația și accesul la bunuri și servicii. Totuși, barierele persistente din punct de vedere cultural, social, legal, fizic și instituțional reprezintă restricții pentru integrarea deplină a femeilor cu dizabilități în societate în toate domeniile vieții publice și private, inclusiv în domenii precum educația și ocuparea forței de muncă.

La reuniune vor mai participa Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Heinz Koller, directorul regional pentru Europa și Asia Centrală al Organizației Internaționale a Muncii.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

Rubrica Jurnal european din 3 aprilie 2019