Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Camera Comunelor a aprobat o lege prin care cere amânarea pe termen lung a Brexitului

Camera Comunelor a aprobat un proiect de lege care o obligă pe premierul Theresa May să ceară o amânare de lungă durată a Brexitului şi exclude posibilitatea unei ieşiri din UE fără acord, scrie The Guardian. Proiectul de lege a fost adoptat la limită cu 313 de voturi pentru și 312 voturi împotrivă. 

Proiectul de lege a fost adoptat la limită cu 313 de voturi pentru și 312 voturi împotrivă. Moțiunea va trebui validată azi de către Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului.

Proiectul de lege ar obliga-o pe May să ceară o amânare a Brexitului după termenul limită actual de 12 aprilie pentru a se evita scenariul unei ieşiri din UE fără acord.  Negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat marți că Marea Britanie are trei opțiuni: să aprobe acordul, să părăsească UE fără un acord sau să solicite o amânare de lungă durată.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a convocat un summit extraordinar, pe tema Brexit, pe 10 aprilie, în contextul impasului politic de la Londra.