Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Comunicațiilor la RFI: Rămânem vigilenți în chestiunea Huawei

petrescu.jpg

Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu
Image source: 
Eduard Vasilica | RFI România

Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, cel care afirma recent că dacă Finlanda nu e pregătită, România își poate prelungi mandatul la președinția Consiliului Uniunii Europene, anunță la RFI că țara noastră rămâne vigilentă în chestiunea HUAWEI și scandalul legat de compania chineză, acuzată peste ocean că spionează în favoarea serviciilor secrete chineze.

”Lucrăm astfel încât să avem o poziție unitară la nivelul UE. Pe de altă parte sunt state care au avut puncte de vedere naționale, dar care nu au fost consecvente. Pentru România problema este într-o zonă prioritară ca preocupare, atât la nivelul ministerului cât și la nivelul structurilor care țin de securitatea cibernetică. Noi colaborăm la nivel instituțional astfel încât să reducem orice fel de risc de expunere a informațiilor pe care statul le deține”, a spus ministrul.

Întrebat dacă România ar putea interzice utilizarea echipamentelor Huawei ministrul comunicațiilor a precizat: ”Eu nu sunt adeptul mișcărilor necontrolate, sunt pentru o abordare din aproape în aproape. Pot să vă asigur că în pașii pe care îi facem ne coordonăm cu restul țărilor din UE, ținând cont în același timp de interesele noastre strategice”

*

Când trece Romania la tehnologia 5 G aflați ascultând tot interviul cu Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu,  astăzi de la ora 13.30 în emisiunea Dialog European, realizată de Adrian Bucur

Ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu despre scandalul Huawei