Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna: O invalidare a referendumului ar fi un mesaj foarte prost pentru România europeană

Barna sustin Vlad Voiculescu treaba grea.png

Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu
Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu

Alianța USR-PLUS respectă decizia președintelui Klaus Iohannis de a propune cele două teme pentru referendumul din 26 mai. Iată ce declară la RFI liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, care speră că și inițiativa partidului său legată de accesul penalilor în funcții publice va fi supusă ulterior consultării populare. Șeful statului propune ca teme interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupți și a OUG-urilor pentru infracțiuni, pedepse și organizarea judiciară.

În opinia lui Dan Barna, ”este evident că un referendum pe justiție e necesar pentru România”.

El afirmă că Alianța USR-PLUS respectă decizia președintelui Klaus Iohannis de a propune cele două teme pentru referendumul din 26 mai: ”Este strategia domnului președinte, îi aparține, evident. Repet, susținem acest referendum, care e necesar. E și aceea o temă, am discutat despre ea. Domnul președinte a decis să abordeze în acest moment celelalte două teme, este o decizie pe care o respectăm”.

Ce ar însemna o eventuală invalidare a referendumului pe justiție? Dan Barna spune că ”în termeni de mesaj, ar însemna că respectiv capacitatea Opoziției, capacitatea președintelui de a transmite acest mesaj către societate nu a reușit. Ar fi un mesaj foarte prost pentru ceea ce înseamnă România europeană”.

 
Dan Barna, despre temele pentru referendumul pe justiție