Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timmermans amenință PSD cu excluderea din PSE

Sursa foto: Realitatea.net

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidatul Partidului Socialiștilor Europeni la funcția de președinte al CE, a avertizat că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situației statului de drept.

Referindu-se la situația statului de drept din România, Frans Timmermans, a declarat: "Nu există niciun dubiu" ca social-democrații europeni trebuie să devină activi. Spre deosebire de Partidul Popular European, noi nu vom avea nevoie de zece ani pentru a acționa".

Timmermans s-a referit la decizia PPE de suspendare a formațiunii Fidesz, condusă de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Aflat în vizită în Austria, pentru un eveniment al Partidului Social-Democrat austriac (SPO), Frans Timmermans a amintit că Parlamentul European susține candidatura fostului procuror-șef DNA Laura Codruța Kövesi pentru postul de procuror-șef al UE.

Potrivit agenției de presă APA, Frans Timmermans consideră îngrijorătoare evenimentele politice din România.

"Am vorbit deja personal, la Madrid, cu liderul PSD, Liviu Dragnea - liderul PSE, Serghei Stanisev, liderul grupului PSE, Udo Bullmann, și cu mine - și i-am spus clar, l-am întrebat eu: Vreți să fiți în continuare membru al acestui partid ? Atunci, trebuie să respectați regulile. Din punctul nostru de vedere, există limite. Un partid care nu respectă normele statului de drept și drepturile fundamentale nu poate face parte din această familie" politică, a atras atenția Frans Timmermans, conform agenției de presă APA.
 

Miercuri, înainte de ședința de Guvern, Frans Timemermans a avertizat Guvernul de la București că dacă OUG pe Codurile Penale va fi adoptată, CE va acționa imediat împotriva României.