Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu: Nu este exclus ca PSD să voteze azi moțiunea simplă împotriva lui Toader

Alina Gorghiu amnistie gratiere PSD ALDE praf ochi.png

Alina Gorghiu nu crede în sinceritatea PSD-ALDE în privința respingerii amnistiei și grațierii (Sursa foto: site PNL)
Alina Gorghiu nu crede în sinceritatea PSD-ALDE în privința respingerii amnistiei și grațierii (Sursa foto: site PNL)

PSD și-a luat parțial țeapă cu Tudorel Toader și nu este exclus ca parlamentarii social-democrați să voteze moțiunea simplă pe justiție, care va fi dezbătută la Senat luni de la ora 16, spune la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu declară că ”moțiunea simplă de astăzi pe justiție e un demers obligatoriu, pe care PNL l-a făcut împreună cu cei de la USR. Contextul este ciudat, pentru că după ce a făcut atmosfera irespirabilă în sistemul judiciar, domnul Toader astăzi pozează în adversarul domnului Liviu Dragnea în privința Ordonanțelor de Urgență. Probabil că vrea să-și salveze reputația de profesionist, însă din păcate pentru domnia sa, e ușor tardiv acest exercițiu făcut nu din convingere, ci mânat de nevoia de a nu ieși șifonat teribil din acest mandat”.

În opinia sa, ”astăzi, în privința moțiunii, este destul de ciudat de anticipat sau greu de anticipat rezultatul votului, pentru că PSD l-a creditat și și-a luat parțial țeapă cu acest ministru, se așteaptă în același timp o remaniere, nu îmi dau seama în ce procent este posibil ca ministrul Tudorel Toader să fie remaniat. Nu este de asemenea exclus ca PSD-ul să voteze astăzi moțiunea simplă pe justiție. Deci toate scenariile din punctul meu de vedere sunt deschise”.

Întrebată dacă Opoziția nu ar face jocul PSD-ului, în cazul în care moțiunea simplă pe Justiție va fi adoptată, Alina Gorghiu a răspuns: ”PNL și PSD vor demiterea domnului Toader din motive diferite (...). PSD dorește schimbarea domnului Toader dintr-un singur motiv și anume pentru că nu a vrut să-l ajute pe domnul Dragnea, așa cum a promis public, adoptând acele Ordonanțe de Urgență”.

 
Alina Gorghiu, despre moțiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader