Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Partidul lui Netanyahu câștigă alegerile parlamentare (presa israeliană)

La alegerile parlamentare din Israel, actualul premier Benjamin Netanyahu este în ușor avantaj după numărarea a 97% din voturi.

Partidul premierului în exercițiu Benjamin Netanyahu va avea 37 de locuri în Parlament, în timp ce rivalul Benny Gantz va avea 36, potrivit Jerusalem Post. De asemenea, lui Netanyahu îi va fi mai ușor să negocieze o majoritate cu restul partidelor de dreapta intrate în Parlament, scrie presa locală.

Premierul Benjamin Netanyahu a încercat la acest scrutin să obţină al cincilea mandat. La finalul lunii februarie, Netanyahu a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupție.

Liderul israelian a fost pus sub acuzare privind corupţia şi a tensionat relaţiile cu militanţii palestinieni în Fâşia Gaza. Netanyahu neagă acuzaţiile de corupţie şi susţine că este victima unei „vânători de vrăjitoare” pentru a influenţa alegerile.

Preşedintele israelian desemnează ca prim-ministru candidatul care va avea cea mai mare şansă de a forma un guvern iar acest lucru nu înseamnă neapărat candidatul cu cele mai multe voturi.