Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu: O nouă amânare a votului asupra moțiunii anti-Toader ar fi neregulamentară

Vlad Alexandrescu: În orice partid există politruci

Asistăm la o răfuială între două găști mafiote, care au pus mâna pe România, declară la RFI senatorul USR Vlad Alexandrescu. Moțiunea simplă la adresa ministrului Tudorel Toader ar urma să fie votată teoretic miercuri de la ora 14, dar sunt șanse ca votul să fie amânat pentru a doua oară.

Vlad Alexandrescu spune că ”dacă (moțiunea simplă-n.r.) ar fi din nou amânată, ar fi o încălcare a regulamentului Senatului, care stabilește un număr clar de zile, în care după depunerea moțiunii, ea trebuie citită și dezbătută în Senat”.

Senatorul declară că ”din punctul de vedere al USR, asistăm la o răfuială între două găști mafiote, care au pus mâna pe România. E clar că aici este o încercare de șantaj. Domnul Dragnea vrea să scape de domnul Toader, pentru că nu dă OUG pentru modificarea Codurilor Penale. Domnul Toader refuză, pentru că o condamnare a domnului Dragnea sau nesiguranța în care stă domnul Dragnea îl ajută pe domnul Tăriceanu să devină candidatul comun la prezidențiale. Și nu trebuie uitat în ecuație că domnul Tăriceanu are o cerere de urmărire penală de la DNA, pe care domnul Dragnea a blocat-o la Comisia juridică de la Senat”.

 
Vlad Alexandrescu, despre moțiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader