Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european: Importanța sportului în școli discutată la București de miniștrii UE ai sportului

eu-sport-forum-2019.png

EU SPORT FORUM 2019 - eveniment organizat de Comisia Europeană, prin Departamentul de Educație, Tineret, Sport și Cultură, sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene
Image source: 
mts.ro

Miniștrii sportului din țări membre ale Uniunii Europene s-au reunit ieri și alaltăieri la București la conferința EU SPORT FORUM 2019, eveniment organizat de Comisia Europeană, prin Departamentul de Educație, Tineret, Sport și Cultură, sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

Principalele teme dezbătute au fost : modalitatea de contribuție a școlilor pentru promovarea unui stil de viață sănătos, la rolul federațiilor sportive în promovarea sportului european, la problematica dopingului în sport, prin sporirea gradului de educație și schimbarea atitudinii generale față de acest fenomen.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat ieri un set de concluzii privind punerea în aplicare de către UE a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă a Organizației Națiunilor Unite, care a fost instituită în 2015 și cuprinde un set de 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD). 

Consiliul solicită accelerarea punerii în aplicare a Agendei 2030 „atât la nivel mondial, cât și pe plan intern, ca o prioritate generală a UE, în beneficiul cetățenilor săi și pentru a menține credibilitatea acesteia în Europa și la nivel mondial”. Principalele fundamente de politică pentru un viitor durabil identificate de Consiliu includ o tranziție hotărâtă către o economie circulară, urmărirea neutralității climatice, protejarea biodiversității și a ecosistemelor, combaterea schimbărilor climatice, sustenabilitatea agriculturii și a produselor alimentare, precum și sectoare ale energiei, construcțiilor și mobilității sigure, durabile și cu emisii reduse de dioxid de carbon. Consiliul subliniază, de asemenea, importanța promovării coeziunii europene și solicită consolidarea dimensiunii sociale.

În plus, Consiliul a cerut din nou Comisiei Europene de a elabora o strategie generală și cuprinzătoare de punere în aplicare, cu termene, obiective și măsuri concrete, care să reflecte Agenda 2030 și să integreze ODD-urile în toate politicile interne și externe relevante ale UE.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

Rubrica Jurnal european din 10 aprilie 2019
290