Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis, despre consultările pe justiție: Unii nu vor să vină la discuții cu președintele

iohannis

Image source: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că este "de-a dreptul ciudat" faptul că "unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României". Declaraţia a fost făcută după ce șeful Senatului , Călin Popescu Tăriceanu,  şi cel al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au anunțat că nu vor participa la consultările care se vor desfășura mâine și vineri la Cotroceni.

„Este o consultare că foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum care are ca temă principală justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie acum se tot discută şi se tot discută şi din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiţie, atunci o discuţie se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor.

Faptul că unii nu vor să vină, ce să zic, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. E o ofertă, să refuzi o ofertă la dialog, mi se pare ciudat. Dacă se răzgândesc, sunt bineveniți. Vom avea un dialog foarte bun.", a declarat Klaus Iohannis,aflat la Bruxelles.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat pe pagina oficială de Facebook că ALDE nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, pe tema Justiției. Și Liviu Dragnea anunțase anterior că nu va da curs invitației șefului statului.