Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, demis de Dăncilă

Şeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Virgil Pîrvulescu, a fost schimbat astăzi din funcţie, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

În locul lui Virgil Pîrvulescu a fost numit Daniel-Mihai Tudor, care a mai deţinut această funcţie când prim-ministru era Mihai Tudose. Tot astăzi, liderul PSD,Liviu Dragnea, a vorbit din nou despre standarde duble în ceea ce privește legumele și frutctele și a cerut controale din partea instituțiilor care verifică importurile de astfel de produse.

„Am auzit - şi pe bună dreptate cei de la hipermarketuri vin şi controlează tot lanţul de producţie, de la solar, până când ajunge roşia pe raft. Dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor? Toată lumea se plânge de calitatea proastă şi de faptul că nu sunt sănătoase”, a spus Liviu Dragnea, aflat în vizită la Colibaşi împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile. Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fructă, fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit”, a avertizat social-democratul.