Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: Sper că judecătorii CCR nu vor respecta ordinele de la partid

ludovic_orban_ccr_ordine_partid.jpg

CCR trebuie să decidă în privința completurilor de trei judecători (Sursa foto: pixabay)
CCR trebuie să decidă în privința completurilor de trei judecători (Sursa foto: pixabay)

Curtea Constituțională nu trebuie să se transforme într-o instituție de albire a lui Liviu Dragnea, declară la RFI președintele PNL, Ludovic Orban. CCR a amânat pentru 19 aprilie judecarea sesizării privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, făcute de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban cere amânarea unei decizii a CCR pe tema completurilor de trei judecători: ”Noi am atacat la CCR regulamentul Camerei, în care am solicitat declararea ca neconstituțională delegarea de atribuții ale președintelui către vicepreședinți ai Camerei. Am solicitat de asemenea amânarea judecării conflictului juridic de natură constituțională invocat de Iordache, pentru că noi considerăm că nu are calitatea să sesizeze CCR în numele președintelui. De altfel, mi se pare foarte amuzant că tocmai Florin Iordache e cel care atacă constituționalitatea completelor de trei. Este evident că este o altă manevră ticăloasă ordonată de Dragnea, care are un singur scop și anume să-l scape pe Dragnea de pușcărie, pentru a-i permite lui Dragnea să i se anuleze verdictul dat de instanța de fond, de completul de trei, care l-a condamnat pentru faptul că a furat bani de la copiii din Teleorman”.

Liderul PNL speră că magistrații CCR nu vor ceda presiunilor PSD: ”Sper că această Curte Constituțională nu va respecta ordinele de la partid, nu va ceda amenințărilor și presiunilor la care sunt supuși judecători ai CCR și nu se va transforma într-o instituție de albire a lui Dragnea. Nu văd nici un motiv constituțional pentru care să se dea curs conflictului juridic de natură constituțională invocat de Dragnea prin Florin Iordache și am încredere că nu își va permite nici un judecător al CCR să-l scape pe Dragnea de pușcărie”.

 
Ludovic Orban, despre CCR și completurile de trei judecători