Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Rădulescu: Atitudinea unor socialiști europeni față de PSD începe să fie deranjantă

Catalin Radulescu Tariceanu PSD Guvern minoritar.jpg

Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu: Poate a avut o zi proastă (Sursa foto: Facebook/Cătălin Rădulescu)
Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu: Poate a avut o zi proastă (Sursa foto: Facebook/Cătălin Rădulescu)

”Socialiștii europeni sunt îngrijorați și de ce se întâmplă pe planeta Marte și de taifunul din Tanganyika. Să rămână îngrijorați. Când o să vrea să ne spună concret despre ce este vorba, îi așteptăm la discuții”. Iată cum reacționează la RFI deputatul PSD Cătălin Rădulescu, după ce socialiștii europeni au anunțat joi înghețarea relațiilor cu Partidul Social Democrat, din cauza nerespectării statului de drept.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu declară că socialiștii europeni au o atitudine incorectă față de partidul său: ”Noi am verificat, nu a fost nici un fel de întrunire cu teme în care s-a discutat despre situația PSD-ului, deci asta probabil că e o poziție singulară a domnului Stanișev. Chestiunea asta cu îngrijorările pe care le exprimă unul sau altul din colegii noștri din familia socialistă, pentru că de multe ori te aștepți să fii atacat de cei din Opoziție, adică de Partidul Popular, e mai greu când afli că te atacă colegii tăi din PES și pe chestiuni în care își exprimă îngrijorarea, dar de fiecare dată când își exprimă îngrijorarea așa, la general, că dânșii sunt îngrijorați și de ce se întâmplă pe planeta Marte și despre taifunul din Tanganyika și alte subiecte, pentru că nici o îngrijorare a nici unuia dintre ei nu a fost foarte concretă și foarte clară, ca să ne spună și care e subiectul pentru care sunt îngrijorați vizavi de statul de drept”.

Parlamentarul PSD îi critică pe unii colegi din Partidul Socialiștilor Europeni: ”Sunt foarte îngrijorați de statul de drept din România, dar niciodată nu au fost îngrijorați de exemplu de statul de drept din Bulgaria, domnul Stanișev, unde sunt asasinați jurnaliști și unde mafia acolo are niște cote extraordinare sau domnul Timmermans în Olanda, unde corupția a ajuns la niște cote extraordinare, de miliarde și miliarde de euro și amândoi au 6% în electoratul respectiv. A început să fie deranjant modul ăsta de tratament al unor colegi de-ai noștri, care nici nu au sufragiu popular, decât așa, la nivel foarte mic (...). În ceea ce privesc îngrijorările lor, să rămână îngrijorați. Când o să vrea să ne spună concret despre ce este vorba, îi așteptăm la discuții, așa cum le stă bine unor parteneri”.

 
Cătălin Rădulescu, despre socialiștii europeni care îngheață relațiile cu PSD