Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis, despre referendum: Imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului, voi formula întrebările

“Toți participanții din această după-amiază au îmbrățișat ideea organizării unui referendum, toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe la acest referendum. Acest lucru mă bucură.”, a spus șeful statului după discuțiile pe care le-a avut, astăzi, cu delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor.

Cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis:

- Am discutat despre situația Justiției. Toți cei prezenți s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona Justiției. Le-am spus că acest asalt al PSD asupra Justiției, ce durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Și acesta este un referendum.

- Toți participanții au îmbrățișat ideea unui referendum, toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe. Intenția mea am făcut-o în urmă cu câteva săptămâni, am trimis scrisoarea de consultare Parlamentului, aștept răspuns.

- Am abordat și alte teme, au fost consultări într-o atmosfera foarte bună și cel mai imp rezultat e că toți își doresc un referendum. Eu cred că românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt al PSD asupra Justiției.

- Indiferent de opțiunile politice, cu toții ne dorim o Românie cu o justiție independentă, dreapta, scoasă de sub influență politicului.

- Am discutat și despre temele înaintate Parlamentului. Au fost de acord că sunt teme de actualitate. Au fost temele pe care le-am ales, după ce primesc răspuns voi formulă întrebările.

Reprezentanții PSD şi ALDE sunt aşteptați vineri, la Cotroceni, dar ALDE a anunţat că nu participă la discuţii. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că el nu va merge, dar că PSD va trimite o delegație de trei reprezentanți.