Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Ghinea, la RFI: “Nu poți să dai cu ruj la porc. N-ai cum să explici că ceea ce face PSD în justiție e legitim."

Jaloane PNRR Cristian Ghinea

Cristian Ghinea critică modul în care Guvernul gestionează PNRR
Cristian Ghinea critică modul în care Guvernul gestionează PNRR
Sursa imaginii: 
arhivă RFI

 “Nu poți să dai cu ruj la porc, spun americanii. N-ai cum să explici europenilor că ceea ce face PSD în justiție e legitim si rezonabil. Nu poți ! Guvernul României, pierde orice suport european, atât de jenantă este situația pentru ei”, spune la RFI  vicepreședintele USR, Cristian Ghinea, comentând modul în care PSD gestionează  criza de imagine generată de decizia socialiștilor europeni. Aceștia au anunțat joi înghețarea relațiilor cu partidul condus de Liviu Dragnea.

Ghinea vorbește în emisiunea Dialog European și despre decizia ALDE de a exclude din grupul politic european, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

“De luni de zile comunicăm cu partidele liberale europene. Noi am tradus ce făceau oamenii aștia în România. Am comunicat cu liberalii din Spania, cu liberalii olandezi, austrieci, nemți. Am făcut o operațiune de lobby profesionist(...) L-am dat afara pe Tăriceanu din ALDE. Suntem mândri de asta !”

“Vom merge cu En Marche și ALDE. E șansa noastră să fim membri fondatori la această mișcare de renaștere a Europei”

În noua structură a Parlamentului European, USR  se vede alături de partidul En Marche al Președintelui Macron și liberalii din ALDE european, mai spune Cristian Ghinea, numărul doi pe lista partidului la europarlamentare.

“Am avut întâlniri regulate cu reprezentanții En Marche. Așteptăm ca ei (En Marche și ALDE), acest nou grup, să se cristalizeze. E șansa noastră ca USR-PLUS să fie membru fondator la această nouă mișcare de renaștere a Europei. E important și pentru noi și pentru Romania.”

Ascultă interviul integral, aici: