Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european: Reuniune a miniștrilor sănătății din UE la București

ro_ue.jpg

Image source: 
romania2019.eu

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, astăzi începe la București Reuniunea informală a miniștrilor sănătății. Evenimentul reunește oficiali din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidată de ministrul român al Sănătăţii, Sorina Pintea. La reuniune vor mai participa Anne Bucher, director general al DG SANTE, responsabil pentru sănătate şi siguranţa alimentelor și Maria Magdalena Meulenbergs, director al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În ceea ce priveşte prima sesiune de lucru, ministrii sănătății din statele membre UE vor discuta posibile soluţii privind accesul pacienților la terapiile inovatoare, precum și identificarea celor pentru tratamentul continuu al pacienților cu beneficii terapeutice clare în urma participării la studii clinice.

În privinţa celei de-a doua sesiuni de lucru, discuţiile vor viza îmbunătățirea accesului la asistența medicală transfrontalieră. Această abordare permite cetățenilor UE să beneficieze de avantajele asistenței medicale în alte țări ale Uniunii. De asemenea, sistemele medicale, în special cele din regiunile de frontieră, pot deveni mai eficiente în urma colaborării transfrontaliere. Miniștrii sănătății din statele membre ale UE vor dezbate și tema mobilității pacientului cu vârsta sub 18 ani și cu afecțiuni rare.

Romanian flavours”- Săptămâna bucătăriei românești  a avut loc la Consiliul Uniunii Europene

În cea de-a doua săptămână a lunii aprilie, în restaurantele Consiliului ( din clădirile Justus Lipsius și Lex) s-au servit mâncăruri românești. Printre felurile de mâncare servite se numără ostropel de pui cu piure, ardei umpluți, ciorbă rădăuțeană. Cum sărbătorile Pascale se apropie, ca desert Președinția României a introdus câteva dintre rețetele noastre preferate, precum pasca și cozonacul.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

Rubrica Jurnal european din 15 aprilie 2019