Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un nou termen în dosarul lui Dragnea privind angajările fictive. Busculadă la intrarea în ÎCCJ (Video)

liviu_dragnea.png

Cazul Liviu Dragnea este luni pe ordinea de zi atât a Curții Constituționale, cât și a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Cazul Liviu Dragnea este luni pe ordinea de zi atât a Curții Constituționale, cât și a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Sursa imaginii: 
psd.ro

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă, luni, un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă. Tot luni, ar trebui ca preşedintele PSD Liviu Dragnea, dar şi Olguţa Şefu, fostul director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, să dea declaraţii în faţa judecătorilor, potrivit Mediafax.

UPDATE ORA 12.45 Judecătorii au respins cererea de recuzare formulată de avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. Procesul a fost reluat 

UPDATE 11.45 Procesul a fost suspendat pentru deliberare asupra unei cereri de recuzare. Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut în instanţă recuzarea unei judecătoare din complet. Ea spune că sunt materiale în presă din care rezultă că soţul judecătoarei, Simona Enceanu, e susţinător PSD: „Am găsit un material. Soţia îl judecă pe Liviu Dragnea, soţul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparţialitatea doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea, citată de Mediafax.

UPDATE 10.51: Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar nu a putut intra decât cu ajutorul energic al jandarmilor, care l-au protejat de mulțimea de protestatari (câteva zeci de persoane). Unii dintre aceștia au îmbrâncit jandarmii încercând să ajungă la Dragnea, aparent pentru a-l lovi. Trei dintre ei au fost reținuți pentru audieri

 

 

 

Video: Digi24

 

 

Liderul PSD a anunţat că se va prezenta la instanţa supremă şi că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital. „Am fost în spital. Nu am refuzat niciodată să merg în faţa instanţei. Nu cred foarte mult în asta, dar îmi fac datoria şi o să merg”, a declarat Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile.

Toni Neacşu, dar şi avocaţii lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul precedent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunere a completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupţie. Concret, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.