Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat. Ce înseamnă asta pentru liderul PSD?

Instanța supremă a admis luni cererea avocaților de amânare a procesului angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate cu executare. Noul termen este data de 20 mai.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 20 mai dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Miza acestei amânări pentru Liviu Dragnea este aflarea deciziei Curții Constituționale în privința completurilor specializate. CCR urmează să se pronunțe pe 19 aprilie.

Liviu Dragnea a plecat de la instanță fără a face declaraţii, fiind protejat de jandarmi. Liderul PSD a fost huiduit, dar şi aclamat de oamenii veniţi la sediul instanţei supreme și împărțiți în două tabere.

Mă împingeți în halul ăsta? Nu mă lăsați să plec?”, a spus Liviu Dragnea, în timp ce încerca să treacă de o masă de oameni care se îmbrânceau.

Completul de cinci judecători de la instanța supremă a hotărât admiterea cererilor de amânare, pentru ca avocații să-și pregătească apărarea, a anunțat președintele completului după deliberări. El a precizat că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul.

Procurorul s-a opus cererii de amânare: „Aveți în vedere că doar Dragnea Liviu și Șefu Olguța au invocat nulitatea absolută a completurilor de trei judecători. Se încearcă tergiversarea cauzei, având în vedere că un membru al completului urmează să se pensioneze”.

Pe data de 1 iunie, o judecătoare din complet se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului, în funcție de decizia completului.