Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Avram “ Una din judecătoarele în dosarul angajărilor fictive se va pensiona”. Scapă Liviu Dragnea?

liviu_dragnea.jpg

Procesul lui Liviu Dragnea, amanat pana pe 20 mai
Sentința în procesul lui Liviu Dragnea, anunțată pe 27 mai
Sursa imaginii: 
site-ul Partidului Social Democrat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 20 mai dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Liviu Dragnea a plecat de la ICCJ, fără a face declaraţii, fiind flancat de jandarmi. El a fost huiduit şi aclamat de oamenii veniţi la sediul instanţei supreme. Potrivit News.ro, unul dintre apărătorii din dosar, Toni Neacşu, a declarat, luni, la sosirea la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că este puţin probabil ca instanţa de judecată să se pronunţe înainte de soluţia CCR privind completurile de trei judecători. 

Toni Neacşu susţine că, dacă se dă o soluţie în dosar înainte ca CCR să se pronunţe, decizia Curţii Constituţionale nu va mai putea influenţa în niciun fel decizia instanţei deja definitivă. Trei persoane implicate în incidentele de la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării şi luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse, a transmis, luni, Jandarmeria Bucureşti. În faţa instanţei sunt în continuare zeci de persoane, unele susţinându-l pe liderul PSD, altele contestându-l. Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. El trebuia să se prezinte la termenul din 18 martie, însă era internat în spital.

Vineri, este așteptată și decizia Curții Constituționale care trebuie să se pronunțe în ceea ce privește completurile de trei judecători. Având în vedere că procesul s-a amânat, verdictul judecătorilor constituționali este crucial, apreciază Liviu Avram, redactor-șef adjunct Adevărul.

“ Sincer, mă așteptam și eu la o amânare. Rareori se întâmplă ca în dosarele cu miză, mai ales cu miză politică, verdictul să vină în aceeași zi în care instanța rămâne în pronunțare. Astăzi au fost depuse cereri și de către DNA și de către avocați deci era cumva inevitabil ca o amânare să fie dată. …. Ceea ce mă intrigă puțin este lungimea acestei amânări, mai bine de o lună, deci 20 mai, când se apropie momentul în care una dintre judecătoare se pensionează. Și dacă nu se apucă să se dea o sentință până la pensionarea acesteia, odată cu înlocuirea sa, s-ar putea ca faza apelului să fie luată de la capăt, ceea ce ar prelungi iarăși până spre toamnă-iarnă, verdictul final în acest dosar. “

 
Liviu Avram, redactor-sef adjunct Adevarul