Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Toader: Premierul nu mi-a cerut demisia. Guvern: Propunerea de revocare, trimisă președintelui

toader.jpg

Ministrul justitiei, Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat după ce PSD l-a pus pe lista remanierii: „Nu i-am solicitat dnei prim-ministru nici un termen de gândire privind demisia. Nu mi-a cerut demisia”, a comentat Toader pe pagina personală de facebook. 

 

Update:

La scurt timp după postarea lui Tudorel Toader, Guvernul a anunțat, printr-un comunicat, că premierul i-a trimis președintelui propunerea de revocare a lui Toader și de numire a lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției. 

"Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri  pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.", se arată în comunicatul Guvernului. 

Știrea inițială: 

 „O simplă precizare! Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru nici un termen de gândire privind demisia, în condițiile în care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A rămas că acest subiect îl vom aborda mâine dimineață, la orele 09.30 !”, a scris Tudore Toader pe Facebook. 

PSD a decis, astăzi, să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader și să-l propună în locul său la Ministerul Justiției pe deputatul Eugen Nicolicea. 

„În cadrul CEx de astăzi s-au luat decizii referitor la cele două colege care candidează pentru Parlamentul European, Plumb și Intotero, și un vot, decizie referitor la dl Toader. În urma votului și nemulțumirilor manifestate de colegi referitor la dl Toader, nemulțumiri care au avut în vedere acte normative, dar și aspecte în spațiul public care nu au fost urmate de o decizie s-a votat și adoptat demiterea dl Toader. Eu sper să fie dublată și de o demisie. Voi avea o discuție și cu dl Toader, de aceea am făcut referire la demisie", a declarat Viorica Dăncilă.