Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Eugen Nicolicea este cea mai neinspirată variantă la Justiție

Eugen Nicolicea absolvit nota examen licenta.jpg

Eugen Nicolicea, propus ministru al Justiției (Sursa foto: Facebook/Eugen Nicolicea)
Eugen Nicolicea, propus ministru al Justiției (Sursa foto: Facebook/Eugen Nicolicea)

Eugen Nicolicea ar abroga Codul Penal în întregime, dacă ar putea, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. Parlamentarul PSD a fost propus de partidul de guvernământ pentru postul de ministru al Justiției, după demiterea lui Tudorel Toader.

Stelian Ion spune că demiterea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției ”este o răzbunare a celor din PSD, pentru că Tudorel Toader nu a făcut suficiente dezastre și nenorociri în justiție, cum și-ar fi dorit. Asta nu-l face mai simpatic pe Tudorel Toader sau mai agreabil. Ceea ce a făcut a fost abominabil, din punctul nostru de vedere”.

În opinia deputatului USR, ”au recurs la varianta cea mai proastă și cea mai neinspirată pentru justiție, dar bună pentru ei, să-l propună pe Eugen Nicolicea, care pe lângă faptul că nu are studii de specialitate, din punctul ăsta de vedere puteau să-l propună mai degrabă pe Daea, ministrul cu cormoranii, la Ministerul Justiției, dar are și o adversitate și o ură nedisimulată față de magistrați, care s-a văzut de multe ori în interacțiunile din comisia juridică, din comisia Iordache, cu magistrații (...). Cu siguranță, Eugen Nicolicea e genul de persoană care nu s-ar da în lături în nici un moment de la a emite astfel de Ordonanțe. Cred că ar abroga Codul Penal în întregime, dacă ar putea și cred că ar face-o cu plăcere”.

 
Stelian Ion, despre demiterea lui Tudorel Toader