Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Președintele Klaus Iohannis pune remanierea ”on hold”

presedinte_klaus_iohannis_remaniere.jpg

Klaus Iohannis va da un răspuns în privința remanierii săptămâna viitoare (Sursa foto: site Președinție)
Klaus Iohannis va da un răspuns în privința remanierii săptămâna viitoare (Sursa foto: site Președinție)

Remanierea Guvernului se realizează pentru ca lucrurile să meargă mai prost, a declarat joi președintele Klaus Iohannis. El precizează că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că îi va transmite premierului Viorica Dăncilă un răspuns săptămâna viitoare.

Klaus Iohannis păstrează suspansul în privința remanierii Guvernului: ”Ieri au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare și propunerile de noi miniștri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere, fiindcă de regulă, o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernarea mai bună, mai eficientă. Prima impresie e că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile să meargă mai prost, ceea ce e inadmisibil”.

Președintele spune că va da mai multe explicații la începutul săptămânii viitoare: ”Am vorbit cu doamna prim-ministru și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru este constituționala decizie a prim-ministrului sau a fiecărui ministru în parte, dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările”.

Șeful statului afirmă că lucrurile ”încep să capete un contur trist”, pentru că în timp ce el a convocat un referendum pe justiție, ”PSD pregătește o remaniere guvernamentală, care vrea să întărească asaltul asupra Justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur”.