Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Augustin Lazăr face bine că se retrage

Kelemen Hunor Augustin Lazar retrage.jpg

Procurorul general, Augustin Lazăr, acuzat că a respins eliberarea unui disident în anii 80 (Sursa foto: Facebook/Ministerul Public)
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: Facebook/Ministerul Public)

Securiștii au respectat și ei legea în timpul comunismului, dar acest lucru nu înseamnă că au fost oameni buni. Iată cum comentează la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor, scandalul Lazăr. Procurorul general a fost acuzat că a respins eliberarea condiționată a unui disident în anii 80.

Kelemen Hunor crede că Augustin Lazăr face bine că se pensionează: ”Haideți să punem între paranteze persoana domnului Lazăr. În comunism și securiștii au respectat legea, dar acest lucru nu înseamnă că au fost oameni buni. Și poliția politică a respectat legea, legea de atunci. Domnul Augustin Lazăr face bine că se retrage”.

În opinia liderului UDMR, ”domnul Lazăr în acea perioadă era un om extrem de tânăr și un om extrem de ambițios. În această țară, în acea perioadă erau încă vreo 18-19 milioane de oameni ambițioși și tineri. Nu toți au făcut astfel de compromisuri doar pentru carieră”.

 
Kelemen Hunor, despre scandalul Augustin Lazăr