Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Exit-poll: Actorul de comedie Volodimir Zelenski, noul președinte al Ucrainei

Volodimir Zelenski a fost ales noul președinte al Ucrainei cu 73 la sută din voturi, potrivit exit-pollului, relatează AFP. El a câștigat alegerile cu 73% din voturi în competiția cu Petro Poroșenko.

Potrivit NIMG, în sudul Ucrainei 73,4 la sută au votat pentru Zelenski, iar pentru Poroşenko – 26,6 la sută, în partea de Est a ţării – 88,8 la sută şi 11,2 la sută, în partea de Vest – 55,6 la sută şi 44,4 la sută, în centrul ţării – 72,9 la sută şi 27,1 la sută.

În primul tur al al alegerilor din Ucraina desfășurat pe 31 martie, Zelenski, care a interpretat un rol de președinte ca actor, a obținut 30%, urmat de actualul președinte, Petro Poroshenko, cu 16,6%.

Zelenski era creditat în ultimele sondaje cu peste 70% din intenţiile de vot, cu mult peste rivalul său, preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko. Lentoarea luptei anticorupţie şi impasul în care se află conflictul din estul Ucrainei au contribuit la ascensiunea lui Zelenski la preşedinţia fostei republici sovietice cu 45 de milioane de locuitori.

Vom reveni cu amănunte.