Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Nicolicea: Am absolvit Dreptul la ”Spiru Haret” cu nota 10 la examenul de licenţă

Eugen Nicolicea absolvit nota examen licenta.jpg

Eugen Nicolicea, propus ministru al Justiției (Sursa foto: Facebook/Eugen Nicolicea)
Eugen Nicolicea, propus ministru al Justiției (Sursa foto: Facebook/Eugen Nicolicea)

Eugen Nicolicea a oferit marți primele clarificări despre studiile sale de Drept. Deputatul propus de PSD pentru postul de ministru al Justiției scrie pe Facebook că a absolvit Universitatea Spiru Haret cu nota 10 la examenul de licenţă. Presa centrală a scris că Eugen Nicolicea a făcut Dreptul la distanță.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Eugen Nicolicea le răspunde criticilor săi: ”În ultimele zile au apărut tot felul de informaţii denigratoare la adresa mea, care mai de care mai exagerate, negative sau chiar falsuri grosolane, preluate şi rostogolite în fel şi chip (...). A susţine că o vechime de aproape 27 de ani în Parlamentul României nu înseamnă şi experienţă juridică, înseamnă să fii rău intenţionat sau de o calitate intelectuală îndoielnică, fără a mai pune în discuţie lipsa de respect faţă de cea mai importantă instituţie a democraţiei. Iar în ceea ce priveşte facultatea de Drept sau alfel spus, «marele secret al lui Nicolicea», de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informaţiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licenţă. Ca orice deontologi în stare pură, din decembrie 2017 şi până în prezent nu au catadicsit să furnizeze măcar şi această informaţie”.

Deputatul PSD își prezintă experiența profesională ca parlamentar: ”Sunt unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului României. De peste 26 de ani, am participat la elaborarea celor mai relevante legi ale Forului Legislativ. Cunosc majoritatea legilor importante în litera şi spiritulul lor. În lunga experienţă în Legislativ, am făcut parte din comisiile pentru revizuirea Constituţiei României, iar de aici şi insistenţa pe care o manifest de fiecare dată pentru respectarea Constituţiei României. Mai mult de 10 ani am fost membru şi am condus una dintre cele mai importante comisii permanente, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor. Am fost chestor, secretar şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în mai multe legislaturi şi în diverse componenţe politice ale majorităţii parlamentare, preşedinte al Comisiei pentru regulament, membru al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului penal şi a Codului de procedură penală (atât în 2007, cât şi în prezent) şi al mai multor comisii de anchetă. De asemenea, am fost ministru şi am ocupat o funcţie în administraţia publică locală, cunosc atât problemele cu care se confruntă administraţia publică locală, cât şi cea centrală”.

Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru postul de ministru al Justiției, după ce Tudorel Toader a rămas fără sprijin politic.