Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugetul Capitalei, de peste 1,4 miliarde de euro, votat în ședința CGMB

Consilierii PMB au votat, marți, proiectul care prevede aprobarea bugetului propriu al Municipiului București, valoarea acestuia fiind de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro.

PMB a transmis, recent, ce planuri are cu aceşti bani şi unde vor fi alocate cele mai mari sume. Proiectul a fost aprobat, marți, în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2019: peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun şi reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătăţii, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane de euro pentru asistenţă socială, destinaţi atât proiectelor în derulare, cât şi stimulentelor financiare pentru tineri şi categoriille sociale vulnerabile”, se arată într-un comunicat transmis, recent, de Primăria Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, bugetul ar fi cu 20% mai mic faţă de anul trecut, însă acoperă investiţiile importante.

Primăria Capitalei precizează care sunt cele mai importante alocări: peste 373 de milioane de euro pentru infrastructură rutieră, modernizarea mijloacelor de transport în comun, fluidizarea traficului şi subvenţii STB.

„Astfel, pe lângă cele 400 de autobuze noi (contractate anul trecut) se vor mai achiziţiona, într-o prima etapă, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid şi 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza staţiile de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziţionarea de mobilier urban şi se vor moderniza 10 km de linii de tramvai. Pentru subvenţia STB, prin proiectul de buget, vor fi alocaţi, într-o prima etapă, 170 de milioane de euro”, se arată în comunicatul PMB.