Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: “Mai mulți colegi au vrut restructurare, inclusiv domnul Dragnea”

dancila_1.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă declară, într-un interviu pentru cotidianul Adevărul, că mai mulți colegi din PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au dorit restructurarea Cabinetului, în reuniunea conducerii social-democraților, dar ea nu a fost „de acord cu restructurarea Guvernului” și este „puțin probabil” să se răzgândească în privința acestui subiect.

“În CEX, mai mulţi colegi au vrut restructurare, inclusiv domnul Dragnea. Au insistat mai mulţi colegi pentru restructurare, dar asta arată că există democraţie în partid. Fiecare îşi spune punctul de vedere. Eu am avut propria mea opinie şi aceasta a fost să nu trecem Guvernul prin votul Parlamentului”, a spus premierul pentru Adevărul.

Întrebată de ce nu a dorit o restructurare a guvernului și a preferat remanierea, Dăncilă a invocate faptul că nu dorește un guvern „Dăncilă 2” dar și declarațiile președintelui Klaus Iohannis. 

“Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum. Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută”, a spus Viorica Dăncilă.