Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadorul României la ONU: Marea Britanie are nevoie de Europa Continentală

Într-un interviu pentru Mediafax,  oficialul a vorbit și despre situația românilor care lucrează în prezent în Marea Britanie, în contextul Brexit, precizând că unul dintre efecte se va putea vedea cel mai probabil atunci când va fi vorba de accesul la beneficii sociale.

Fost ambasador al României în Regatul Unit, Ion Jinga, a vorbit  despre situația românilor care lucrează în prezent în Marea Britanie, în contextul Brexit, precizând că unul dintre efecte se va putea vedea cel mai probabil atunci când va fi vorba de accesul la beneficii sociale.

"Marea Britanie este parte a Uniunii Europene și orice cetățean dintr-o altă țară europeană se bucură pe teritoriul britanic de tratamentul național, mai puțin de dreptul de a vota la alegerile parlamentare. În ceea ce privește beneficiile sociale s-ar putea să se schimbe puțin lucrurile, dar nu luați altfel decât cu beneficiul de inventar ce vă spun acum, pentru că până la urmă ține de substanța negocierilor cu Uniunea Europeană și de decizia politică a Londrei", a declarat Ion Jinga pentru Mediafax.

Ambasadorul României la ONU precizează că în sistemul medical de stat din Marea Britanie lucrează câteva mii de asistente și câteva mii de medici români. "Sistemul nu poate funcționa fără ei. Avem români de foarte bună calitate în universitățile britanice, în centre de cercetare. Efectul se va putea vedea, dar pot să mă înșel, poate atunci când va fi vorba de accesul la beneficii sociale."