Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ovidiu Voicu: Tudorel Toader pozează acum într-un erou pozitiv, dar nu-l crede nimeni

Tudorel Toader pozează într-un erou pozitiv, după ce a fost schimbat din postul de ministru al Justiției. Remarca a fost făcută la RFI de directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu, după ce Toader a început o serie de dezvăluiri pe Facebook despre culisele activității sale din ultimii doi ani.

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, scrie că a refuzat avizarea Ordonanțelor de Urgență privind modificarea Codurilor Penale, pentru că lipsea urgența acestor acte normative. În plus, el declară că proiectele au fost elaborate ”în alte centre de reflecție”, nu la minister.

Ovidiu Voicu spune că dezvăluirile lui Tudorel Toader nu sunt neapărat noutăți, dar ele confirmă ceea ce se știa de mult timp la nivel neoficial: ”Domnul Toader nu ne spune nici un lucru nou, știam cu toții că aceste inițiative din zona legilor justiției nu au fost pregătite în Ministerul Justiției de funcționarii specializați în tehnică legislativă, nici măcar de ministru, ele au venit direct din grupul de conducere al PSD, unde găsim oamenii care vor să-i salveze pe domnul Dragnea și pe ceilalți penali ai partidului”.

Directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică e de părere că Tudorel Toader este demn de milă: ”Mi se pare așa, un pic demn de milă domnul Toader, pentru că încearcă cumva să-și refacă puțin din imaginea șifonată, după mai bine de doi ani de ministeriat la Justiție. El cumva încearcă să pară a fi aici un erou pozitiv, care s-a împotrivit schimbărilor impuse de partid. Totuși, să nu uităm că domnul Toader a promovat o serie de modificări, care au debusolat puternic sistemul de justiție, amintesc doar de acea secție specială de investigație a magistraților. Deci domnul Toader apelează la buna credință a publicului, pentru a ne spune că el a luptat împotriva leadership-ului PSD, dar nu cred că cineva îl crede cu adevărat, pentru că faptele sunt împotriva sa”.

 
Ovidiu Voicu, despre dezvăluirile lui Tudorel Toader