Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dumitru Buzatu, despre remaniere: Puțin probabil ca PSD să facă aceleași propuneri de miniștri

Remanierea Guvernului, sub semnul întrebării (Sursa foto: gov.ro)

Într-un caz absolut deosebit va trebui să se procedeze la restructurarea Guvernului, astfel încât președintele Klaus Iohannis să nu mai aibă posibilitatea de a refuza numirile de miniștri, declară la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Șeful statului a respins cele trei propuneri de miniștri la Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni, pe motiv că ar fi nepotrivite.

Dumitru Buzatu spune că ”soluția cea mai simplă este remanierea, adică președintele Iohannis să accepte noi propuneri probabil, pentru că cele vechi e puțin probabil ca PSD să le mai reitereze și atunci vom vedea cum se comportă președintele Iohannis. Într-un caz absolut deosebit va trebui să se procedeze la restructurarea Guvernului, pentru ca Guvernul să fie adus în fața Parlamentului și supus votului acestuia, astfel încât președintele Iohannis să nu mai aibă posibilitatea de a refuza sau de a lungi sine die toate numirile acestea”.

”Noi știm la ce să ne așteptăm din partea președintelui Iohannis, deci nu e nici o surpriză pentru noi. O surpriză ar fi fost dacă președintele Iohannis, comportându-se în conformitate cu norma constituțională, ar fi numit pe cei propuși la ministerele rămase vacante”, afirmă liderul PSD Vaslui.