Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis: Summitul trebuie să ofere o viziune clară asupra unui viitor unit

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Sibiu, în cadrul dezbaterii  organizate de Comisia Europeană, că summitul de mâine “va rămâne ca un moment remarcabil de unitate și angajament în favoarea Europei și că acesta va trebui să ofere o viziune clară”.

"Este important să comunicăm mai bine, informare constantă asupra beneficiilor pe care UE le aduce cetățenilor săi, un plus de prosperitate. Sunt lucruri pe care le putem considera de la sine înțelese dar care vin doar pentru că avem instrumentele să acționăm împreună. Summitul trebuie să ofere o viziune clară asupra unui viitor unit precum și o agendă ambițioasă pe care Consiliul European o va adopta în iunie", a declarat Klaus Iohannis, la dezbaterea organizată la Sibiu, de Comisia Europeană, transmite Mediafax.

“'Trebuie să spunem că viziunea noastră rămâne una comună și indiferent de specificități vom lucra împreună pentru a găsi soluții comune pentru provocările complexe. Peste câteva săptămâni, dialogul instituțiilor europene, a liderilor cu cetățenii europeni pentru a putea răspunde provocărilor, pentru a sigura sprijinul european. Cred cu tărie că summitul va rămâne ca un moment remarcabil de unitate și angajament în favoarea Europei", a conchis șeful statului.