Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragnea, la mitingul de la Iași: Băsescu şi Iohannis au mânat acest popor spre ură şi dezbinare

dragnea_miting.jpg

Image source: 
Violeta Cincu/RFI România

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la mitingul PSD de la Iaşi că Traian Băsescu şi Klaus Iohannis "au mânat acest popor spre ură şi dezbinare". El a subliniat că "românii nu sunt de două feluri, nu sunt unii buni şi altţii răi, aşa cum susţine Iohannis"  şi nimeni nu are dreptul să-i împartă în tabere, nimeni nu are dreptul să-i învrăjbească. 

Evenimentul a avut loc în Piaţa Unirii din municipiu, în aceeași zi cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu.Au fost montate garduri de protecţie, traficul a fost restricţionat, iar mai multe rute de transport public au fost deviate. Aproximativ 10.000 de membri și simpatizanți PSD au fost prezenți. Alte 5000 de persoane au protestat în mai multe zone ale orașului. Aceștia i-au huiduit și i-au fluierat pe simpatizanții PSD.
 

Cele mai importante declarații:
- România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de ceea ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu şi Iohannis. Are nevoie de patriotism şi de patrioţi. Avem cu toţii nevoie  de o patrie, pentru că ţara noastră a uitat să mai fie o patrie. Băsescu şi apoi Iohannis au mânat acest popor spre ură şi dezbinare, i-au asmuţit pe oameni unii împotriva altora, i-au făcut pe  români să creadă că sunt de două feluri şi că trebuie să se lupte între ei",
-Suntem mulți, mai mulți decât și-au închipuit că putem să fim (...) Românii nu sunt de două feluri, cum zice Iohannis, unii buni și unii răi. Românii sunt egali, liberi, suverani (...) toți locuitorii acestui sfânt pământ.

-Pacea este greu de obținut, este cel mai important lucru în viață unei națiuni, suntem urmașii acestor mari voievozi și trebuie să învățăm de la ei cum să obținem pacea. Noi, cei din PSD, știm ce importantă este pacea. Întotdeauna am oferit-o și am guvernat-o în spiritul ei. De aceea tot felul de derbedei umblă pe aici, pe lângă scenă. Sunt plătiți cu bani buni.

-Noi guvernăm pentru români, creștem pensiile, salariile,îi aducem înapoi pe medicii plecați, redăm demnitatea dascălilor, ducem la sate energie, gaze, canalizări și Internet, îndreptăm legile strâmbe, construim autostrăzile care nu s-au construit până acum. Vreți să renunțăm la asta pentru doi care țipă pe aici pe lângă noi?

- Astăzi este Ziua Europei și o sărbătorim aici, la Iași. Este cea mai prețioasă realizare a noastră. Occidentul ne-a ajutat să deprindem civilizația și suntem îndatorați. Nu vreau să plătim aceste datorii cu obediență politică, cu contracte. Suntem un stat suveran, o națiune independența.