Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea, mesaj la TV : “Îi doresc succes doamnei Dăncilă. Va sta cu guvernul șchiop cât va dori Iohannis”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca presedintele Klaus Iohannis va refuza toate propunerile Vioricai Dancila pentru cele trei ministere, iar daca seful Executivului nu vrea sa stea cu un cabinet schiop, singura varianta este remanierea prin Parlament, varianta refuzata pana acum de Dancila.

 

"Eu ii doresc succes doamnei Dancila sa astepte. Nu cred ca va primi raspuns de la Iohannis. Eu i-am spus si ii spun, cand se va decide sa faca prin Parlament, daca nu vrea sa stea cu guvernul schiop. E singura varianta dupa parerea mea. Iohannis nu va accepta niciodata. Poate sa vina cu 10 propuneri. O sa spuna ca nu au tinuta corespunzatoare", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.Viorica Dancila, care a refuzat varianta remanierii prin Parlament, a declarat, recent, ca asteapta motivarea presedintelui Klaus Iohannis in cazul refuzului celor trei ministri, pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.Propunerile de remaniere, refuzate de presedinte, au fost: Eugen Nicolicea in locul lui Tudorel Toader (ministerul Justitiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene in locul Rovanei Plumb si Liviu Brailoiu, la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, in locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero si a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii lor la alegerile europarlamentare, in timp ce in cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Presedintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe seful statului si ca foloseste referendumul pentru a sustine liberalii, nerespectand legile, dar si ca foloseste serviciile statului pentru campanii politice."E o miscare tip Iohannis. El nu face nicio campanie pentru referendum. El de fapt a vrut sa pacaleasca lumea. Faptul ca foloseste masinile statului in interes personal si politic, asta e infractiune pana la urma, dar nu cred ca e prima, nici ultima pe care o comite Iohannis. Nu respecta legile, Constitutia. El ia in batjocura orice. Doar interesul personal primeaza pentru el. Bineinteles, toti SPP-istii, lunetistii sa stea ascunsi sa nu cumva sa pateasca ceva dictatorul", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.Presedintele Klaus Iohannis a participat la primul miting de campanie, alaturi de PNL, sambata la Iasi.