Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clotilde Armand (USR-PLUS): Vom fi membri fondatori ai noului grup politic din PE

Clotilde Armand USR PLUS nou grup PE.jpg

Clotilde Armand candidează pentru un loc în PE (Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)
Clotilde Armand candidează pentru un loc în PE (Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Alianța USR-PLUS va fi membru fondator al noului grup politic din Parlamentul European, pe care vrea să-l înființeze președintele francez, Emmanuel Macron, declară la RFI Clotilde Armand, candidată a alianței pentru alegerile europene din 26 mai 2019.

Clotilde Armand anunță intrarea USR-PLUS în viitorul grup parlamentar din PE: ”Noi ce vrem să facem este să construim un nou grup parlamentar, la care vom fi membri fondatori, ca interesele și valorile Europei de est să fie mult mai bine ascultate și cunoscute. Un nou grup care ar fi și alături de partide antisistem sau partide care pun pe primul rând ascultarea cetățenilor din Europa. Vrem să fim acolo o voce puternică, pentru că vom fi membri fondatori, un grup care va reflecta mult mai bine nevoile și așteptările cetățenilor din estul Europei”.

Întrebată dacă se referă la grupul pe care-l propune președintele francez, Emmanuel Macron, candidata USR-PLUS a precizat: ”Ne referim la acest grup, unde noi vom fi probabil al doilea grup cel mai puternic acolo”.

Clotilde Armand, despre noul grup din PE