Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragnea, reacție la scrisoarea lui Timmermans

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, aseară, la postul de televiziune Antena 3, că nu este o întâmplare că prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a transmis o scrisoare de atenționare României la o zi după summit-ul de la Sibiu.

Întrebat luni seară la Antena 3 despre scrisoarea lui Frans Timmermans, liderul PSD  a răspuns: “ I-am rugat pe colegii mei să se uite, pe dl Iordache și colegii din Comisia juridică. Am avut gura aurită. Am zis zilele trecute că Iohannis să scoată ceva. Când a ajutat vreodată Frans Timmermans PSD? Hai să fim serioși. Nu există în Legera adoptată de Palament un articol neconstituțional. Nu există nicio virgulă diferită de țările respective. Neconvenabil e tot ce nu îi convine lui Iohannis. Tot ce țipă Iohannis că nu îi convine am văzut venind de la Bruxelles (...) O să răspundem de la Parlament. Joi sunt la Summit la Sibiu. Vineri apare scrisoarea. A venit inspirația din Sibiu și nu are nicio legătură cu campania electorală?", a declarat Liviu Dragnea, la postul de televiziune Antena 3.

Liderul PSD a făcut referire și la situația din alte state membre UE care critică situația statului de drept din România. "Eu ce am văzut la Iohannis ţipând am văzut venind de la Bruxelles încoace. Nu o dată, nu de două ori, de 'n' ori. Asta este principala problemă. Nu există, repet, articole din cele adoptate de Parlament care să contravină unor principii sau unor articole existente în Codurile penale din ţările respective, stat de drept, perfect. Nu am văzut nicio reacţie în Olanda, de unde e domnul, în legătură cu faptul că miliarde de dolari proveniţi din Rusia s-au spălat în nişte bănci olandeze. Ce au făcut procurorii de acolo în final? Au făcut o înţelegere cu cei din bănci. Cum e cu respectarea statului de drept? Adică, acolo, miliardele spălate din Rusia se pot muşamaliza", a mai spus Dragnea.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare în care avertizează că Articolul 7 din Tratatul UE va fi declanșat în cazul României dacă modificările aduse Codurilor Penale vor intra în vigoare.