Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Klaus Iohannis explică de ce a refuzat remanierea

(Sursa foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri la Palatul Cotroceni că a transmis PSD-ului și în scris motivele pentru care a refuzat remanierea Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a transmis PSD-ului în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniștri: Eugen Nicolicea, Oana Florea și Liviu Brăiloiu.

Șeful statului precizează că este vorba despre proasta guvernare și justiția, care este sub asaltul PSD, în opinia sa.

”Înainte de sfintele sărbători de Paști, mi-au propus pesediștii o remaniere a acestui Guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceți iluzii, s-au certat ei între ei, găștile, acolo, în interiorul PSD-ului și-au venit cu trei propuneri. Persoanele propuse: Nicolicea, Florea și Brăiloiu”, declară Klaus Iohannis.

Președintele consideră că această remaniere nu aduce nimic bun: ”Astăzi le-am dat pesediștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere. În expunerea mea de până acum reies clar două teme: justiția, care este sub atacul PSD și proasta guvernare, care încearcă prin Ordonanțe de Urgență să creeze impresia că lucrează pentru români, dar în realitate, această avalanșă de Ordonanțe de Urgență vrea să acopere lipsa de soluții. Pesediștii nu au soluții pentru România”.