Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Korodi: Sistemele de tip ride-sharing nu pot fi restricționate, au servicii mult mai corecte

Acces institutii stat certificat verde primarie Miercurea Ciuc.jpg

Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)
Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)

Sistemele de ride-sharing sunt necesare, pentru că serviciile sunt mult mai corecte decât serviciile de taximetrie, declară la RFI liderul deputaților UDMR, Attila Korodi. OUG care modifică legea taximetriei intră joi în vigoare. Ordonanţa nu va scoate din piaţă aplicaţiile de tip Uber şi Clever, dar şoferii care folosesc aceste aplicaţii riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Attila Korodi consideră că serviciile de tip ride-sharing nu pot fi blocate: ”Am avut un punct de vedere chiar de la început, când se conturau deciziile Guvernului României. Nu poate să restricționeze, să blocheze instrumentele de transport și mijloacele de transport prin sistemul ride-sharing. Dacă și ceea ce a declarat Guvernul României și în ziua de ieri este corect, atunci n-ar trebui să ne temem de siguranța acestor servicii, dar cum în România oricine poate să abordeze foarte diferit, să citească foarte diferit legea, cred că dacă se va întâmpla cumva o exagerare a implementării acestei Ordonanțe de Urgență, atunci vina va fi a Guvernului”.

Întrebat dacă i se pare suficient de clară reglementarea din prezent, liderul deputaților UDMR a răspuns: ”Nu și este nevoie ca legea pe ride-sharing ori să iasă din Parlamentul României ori Guvernul prin deciziile proprii la nivel de Hotărâre de Guvern sau OUG să reglementeze, dacă este o urgență, dar Parlamentul României ar putea să facă. Pe masa comisiei de specialitate există un proiect de lege, care poate fi foarte bine utilizat pentru a defini un cadru juridic corect. Este nevoie de aceste sisteme de ride-sharing, pentru că serviciile sunt mult mai corecte decât serviciile de taximetrie”.

 
Attila Korodi, despre restricționarea serviciilor de tip Uber