Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Attila Korodi, despre criticile lui Frans Timmermans: E necesar un dialog între București și Bruxelles

attila_korodi_critici_frans_timmermans_dialog.jpg

Frans Timmermans, Viorica Dăncilă şi Jean-Claude Juncker (Foto: gov.ro)
Frans Timmermans, Viorica Dăncilă şi Jean-Claude Juncker (Foto: gov.ro)

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, spune la RFI că e nevoie de chibzuință în relația București-Bruxelles. Reacția sa vine după ultimele critici ale prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, primite cu răceală de autoritățile române.

Attila Korodi declară că ”atunci când sunt elemente în care sunt divergențe, sunt diferențe de abordare între Comisia Europeană și România, dialogul este un instrument foarte util și atunci trebuie să utilizăm acest instrument, pentru că este un proces democratic, pentru că la ora actuală este la CCR pentru reverificare. Cred că România are suficient timp și va avea și vara aceasta, să aibă un dialog corect cu Comisia Europeană și să vadă toate elementele, care au rămas în suspensie sau care au rămas în astfel de legi și în proiecte de legi”.

Liderul deputaților UDMR subliniază că ”este campanie și pentru domnul Timmermans și pentru România și pentru coaliția de guvernare. Avem nevoie de chibzuință și nu este necesară o grabă în aceste dezbateri și discuții”.

 
Attila Korodi, despre criticile lui Frans Timmermans