Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Răzvan Cuc, despre scandalul „ordonanței anti-Uber”: „Eu îi sfătuiesc pe șoferii care au luat amenzi astăzi să se ducă să le conteste în instanță”

cuc.jpg

Image source: 
Facebook

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi sfătuieşte pe şoferii companiilor de ridesharing care au fost amendaţi joi de Poliţia rutieră să conteste sancţiunile în instanţă.

"Eu îi sfătuiesc pe şoferii care au luat amenzi astăzi să se ducă să conteste în instanţă. Şi eu am fost amendat de Poliţie şi m-am dus şi am contestat când am considerat că mi s-a făcut o nedreptate", a declarat Răzvan Cuc la Palatul Victoria.
Ministrul Transporturilor a explicat că Ordonanţa care modifică Legea taximetriei, şi care a intrat în vigoare astăzi nu interzice companiile de ridesharing ci îşi propune să combată pirateria.

"Ce am reglementat noi până în acest moment nu interzice UBER să funcţioneze pe piaţă. Acesta este un subiect folosit de anumiţi oameni în campania electorală doar pentru a veni şi ei cu un subiect în presă. Pentru că alte lucruri nu au făcut. Acum i-a apucat pe toţi grija de legislaţie, în condiţiile în care ei nu au fost în stare să reglementeze, pentru că problema acestor platforme trenează cam de 5 ani. Spre deosebire de alţii care nu au făcut nimic noi lucrăm de o lună la proiectul de ordonanţă", a mai spus Răzvan Cuc.

Astăzi a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Executiv în luna martie. Potrivit documentului, șoferii care utilizează aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever riscă amenzi şi de 5.000 de lei.
În aceste condiții, numărul de maşini disponibile prin platformele Uber, Bolt şi Clever a fost, joi, cu 25% mai mic, iar timpul de aşteptare cu peste 10 minute mai mare decât media unei zile obişnuite, a spus la RFI preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală, Cătălin Codreanu.