Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Prună: Reacția premierului Dăncilă la criticile lui Timmermans arată o lipsă totală de înțelegere a ceea ce se întâmplă în UE

raluca_pruna_dancila_timmermans_intelegere.jpg

Premierul Viorica Dăncilă a criticat scrisoarea recentă a lui Frans Timmermans (Foto: gov.ro)
Premierul Viorica Dăncilă a criticat scrisoarea recentă a lui Frans Timmermans (Foto: gov.ro)

Comisia Europeană va declanșa articolul 7 imediat, dacă România va ignora avertismentele legitime ale Bruxelles-ului privind statul de drept, declară la RFI fostul ministru tehnocrat al Justiției, Raluca Prună.

Fostul ministru al Justiției amintește că ”nici în Polonia autoritățile nu au părut foarte impresionate, până când a existat și o decizie a Curții de Justiție a UE și activarea articolului 7 și atunci au fost luate măsuri de repunere în ordine a derapajului, de revenire la un moment anterior. Deci e greu de spus ceea ce va face Guvernul României. Un lucru este însă de constatat, că premierul României în loc să ia în serios, poate că nu este informat premierul României despre această dezbatere care s-a lansat la nivelul Uniunii. În iunie, Comisia va reveni și va trage concluzii, va spune care sunt propriile ei opinii cu privire la ceea ce trebuie făcut și atunci cred că reacția premierului care spune că România trebuie tratată în mod corect arată o lipsă totală de realism politic și de înțelegere a ceea ce se întâmplă la nivel european. Suntem într-un club și nu este opțional dacă respectăm sau nu articolul 2 din Tratat, care privește statul de drept”.

Raluca Prună e convinsă că Bruxelles-ul nu va ezita să declanșeze articolul 7, dacă va fi cazul: ”Comisia sunt convinsă că va declanșa acest articol 7 imediat, dacă România va ignora avertismentele legitime ale Bruxelles-ului”.

 
Raluca Prună, despre criticile lui Frans Timmermans