Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban la RFI: Avem semnale că se pregătește un amplu proces de cumpărare de voturi

Orban Romania relatii diplomatice Rusia.jpg

Ludovic Orban cere mai multe măsuri ferme împotriva Rusiei
Ludovic Orban cere mai multe măsuri ferme împotriva Rusiei
Sursa imaginii: 
RFI România (arhivă)

PSD vrea să diminueze prin toate mijloacele posibile numărul românilor care votează la referendumul pe justiție din 26 mai, declară la RFI președintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL susține că ”prefecți, președinți de Consilii Județene îi forțează pe primari să stea în fața secțiilor de votare și să îi influențeze pe alegători să nu ia buletinele de vot la referendum. Avem semnale foarte clare că se pregătește un amplu proces de cumpărare de voturi. Avem semnale clare că în toate instituțiile publice, conducătorii pesediști pun presiune asupra angajaților”.

Solicitat să spună ce dovezi are în privința unei posibile fraudări a alegerilor, Ludovic Orban a răspuns: ”M-am referit la boicot și la posibila fraudare. Avem informații din teren, de la membrii noștri, avem informații inclusiv de la primari PSD, care ne-au spus că prefecții îi adună și le dau indicațiile astea. Avem semnale clare că PSD vrea să diminueze prin toate mijloacele posibile numărul românilor care votează la acest referendum”.

 
Ludovic Orban, despre posibila fraudare a alegerilor europene din 26 mai