Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Divorț politic între Dăncilă și liderul PSD? ”Premierul știe că există viață și după Dragnea”

Viorica Dancila Viitor presedinte PSD.jpg

Viorica Dăncilă dă de înțeles că și-ar dori un președinte diferit de cum era Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook/PSD)
Viorica Dăncilă dă de înțeles că și-ar dori un președinte diferit de cum era Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook/PSD)

Viorica Dăncilă a constatat că există viață și după Liviu Dragnea. Iată ce spune jurnalistul Florin Negruțiu de la Republica.ro, după ce premierul a anunțat miercuri că va vota duminică nu doar la alegerile europene, ci și la referendum.

Viorica Dăncilă anunță că va participa la referendum, pentru că este o susținătoare a statului de drept și a independenței justiției.

În schimb, președintele PSD, Liviu Dragnea, a oferit răspunsuri ironice de fiecare dată când a fost întrebat dacă va participa și la consultarea populară din 26 mai.

Florin Negruțiu explică la RFI ce înseamnă de fapt poziționarea premierului Viorica Dăncilă pe tema referendumului: ”Probabil că doamna Dăncilă a constatat în ultimele săptămâni că există viață și după Liviu Dragnea, că are o carieră politică în față și că s-ar putea la un moment dat să se producă o despărțire de Liviu Dragnea, din cauze exterioare partidului. Deocamdată nu este un divorț pe față între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, este o înstrăinare, parcă nu mai sunt ceea ce erau la început”.

Florin Negruțiu subliniază că ”Liviu Dragnea are tot interesul ca referendumul să nu fie validat și în aceste condiții vine doamna Dăncilă, care spune că va participa la referendum, că va vota la referendum, ceea ce evident vine în contradicție cu dorința lui Liviu Dragnea și cu o decizie internă de partid, de boicotare a referendumului”.

 
Florin Negruțiu, despre Viorica Dăncilă, care a anunțat că va vota la referendum