Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Steriu: Este exclus ca PSD să obțină sub 30% la alegerile europene

valeriu_steriu_exclus_psd_alegeri_europene.jpg

PSD speră să obțină peste 30% la alegerile europene din 26 mai (Sursa foto: Facebook/PSD)
PSD speră să obțină peste 30% la alegerile europene din 26 mai (Sursa foto: Facebook/PSD)

PSD va obține un scor de peste 30% la alegerile europene de duminică, declară la RFI deputatul social-democrat Valeriu Steriu. El consideră că ultimele sondaje care plasează formațiunea sub acest prag sunt ridicole.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD obține sub 30% la alegerile europene de duminică, Valeriu Steriu a răspuns: ”Este exclus, pentru că mobilizarea activiștilor și mobilizarea partidului și numărul foarte mare de susținători ai acestui partid, de membri care s-au mobilizat exemplar în aceste patru săptămâni va duce la un scor foarte bun, din nou PSD-ul va câștiga și cu siguranță cu peste 30%”.

Atenționat că ultimele sondaje arată altceva, deputatul PSD a replicat: ”Sondaje făcute prin telefon, prin Internet, prin fax... sunt ridicole. Haideți să ne uităm puțin cei care au făcut sondajele ce performanță au avut în ultimii ani și veți vedea că efectiv au avut erori de 10-15%, nu au nimerit de obicei nici măcar câștigătorii”.

 

”Nucleul clasic al PSD este în marja 33-37%”

 

Solicitat să spună ce arată cele mai recente sondaje ale PSD, Valeriu Steriu a precizat: ”Aproape toate, nu doar cele comandate de PSD, ci toate sondajele făcute de casele de sondaj serioase arată peste 30% la orice tip de verificare, la nivel național”.

Întrebat cine este responabil pentru scăderea PSD de la 45% la 20-30 de procente, deputatul spune că ”nu există neapărat o responsabilitate. Întotdeauna, guvernarea aduce lucruri bune, aduce și o uzură și acest lucru s-a văzut și la nivelul Parlamentului, dar aproape întotdeauna, mobilizarea pe campanie și pe tipul de alegeri, pentru că atractivitatea pe alegerile europarlamentare este cu mult mai redusă decât cea pentru alegerile generale, acolo unde PSD a obținut 45% acum doi ani, care a fost un scor istoric, de-a lungul timpului, PSD-ul a avut o medie la toate alegerile de 33-37%, în această marjă este nucleul clasic al partidului și cu siguranță tot aici ne vom regăsi și în seara zilei de duminică”.

Valeriu Steriu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile europene