Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ultimele pregătiri pentru alegerile europene de duminică: Buletinele de vot pleacă spre secții

steag_ue.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Se fac ultimele pregătiri pentru alegerile europarlamentare de mâine. Buletinele de vot au fost transportate la secții, unde sunt păzite de jandarmi și polițiști. 

 

Odată numărate, vor fi sigilate până duminică dimineață. Peste 2000 de polițiști au fost mobilizați numai în București, a anunțat purtătorul de cuvânt Diana Sarca:

Peste 2.200 de polițiști vor acționa cu ocazia alegerilor și a referendumului. Alături de noi vor fi și colegi din alte structuri ale MAI. (...) La acest moment debutează transportul buletinelor de vot. (...) Primele măsuri care au fost luate au fost de verificare a conducătorilor auto și a documentelor care însoțesc aceste transporturi. Fiecare conducător auto va fi testat și cu aparatul alcool-test.

(...) După ce aceste buletine de vot vor ajunge în siguranță la secțiile de votare vom intra la paza locurilor în care se va desfășura acest proces.  Se votează sâmbătă în Slovacia, Letonia și Malta. În Cehia este a doua zi a scrutinului. În Olanda, exit-pollurile dau câștigător Partidul Laburist condus de Frans Timmermans, o primă surpriză a alegerilor europene.