Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vot masiv în diaspora: Cozi la secțiile de votare (FOTO). Ministrul de Externe, amenințat cu plângere penală

berna.jpg

Image source: 
Vasile Lupu / Berna

Sunt cozi la secțiile de votare din străinătate.  Imagini preluate de presă arată cozi la Nurnberg, Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen, Berlin sau Stuttgart.

Actualizare: PMP și Alianța USR-PLUS cer prelungirea programului la secțiile de votare din diaspora

Între timp, PNL a anunțat că depune plângere penală împotriva ministrului de externe Teodor Meleșcanu. Libveralii susțin că s-ar încerca  împiedicarea exercitării dreptului la vot de către românii din diaspora Președintele PNL LUdovic Orban afirmă că ministerul a refuzat să crească numărul secțiilor de votare deși se știa că există o intenție de vot masiv în străinătate.

”Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și împotriva celor care au fost implicați în organizarea votului în diasporă. Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliți românii, frații noștri din diasporă. Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul și Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă”, a anunțat Ludovic Orban. 

Paris


Image source: 
Cristina Teacă / RFI

 

Londra 


Image source: 
Dan Vasiliu / Londra

Berna


Image source: 
Vasile Lupu / Berna

Rennes

Stuttgart 


Image source: 
Marius Iordachioaia

 

Londra

Ingolstadt, Germania

Stockholm

Haga: