Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dumitru Buzatu la RFI: Scorul PSD este neașteptat, e o stare emotivă foarte puternică în partid

Dumitru Buzatu excluderi PSD prostie orgoliu partide.jpg

Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)
Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)

Foarte mulți membri și susținători ai PSD au fost dezechilibrați la aflarea exit-poll-ului de la alegerile europene de duminică, spune la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. El precizează că nu crede în demisii, cu referire la un eventual pas în spate făcut de președintele partidului, Liviu Dragnea, după ce PSD a obținut sub 30%.

Dumitru Buzatu spune că scorul PSD la alegerile europene este ”neașteptat”: ”Sigur, e neașteptat pentru noi, însă în condițiile unei campanii electorale desfășurate de-a lungul acestor săptămâni de zile, care a orientat electoratul către această formulă, cred că trebuie să acceptăm, să așteptăm rezultatele finale, să vedem exact cum se vor poziționa partidele și evident, în funcție de asta, se vor distribui locurile pentru Parlamentul European”.

Liderul PSD Vaslui declară că în PSD ”e o stare emotivă foarte puternică. Foarte multă lume cred că este dezechilibrată dintre membrii și susținătorii PSD la aflarea exit-poll-ului. Sper însă că vor avea și calmul și obiectivitatea necesară pentru a analiza în profunzime, în detaliu, cauzele care au generat un asemenea comportament electoral și evident, se vor lua și măsurile de rigoare pentru a redresa situația în vederea alegerilor prezidențiale și apoi a celor locale și evident a celor parlamentare de anul viitor”.

 

”Nu sunt adeptul sancțiunilor”

 

Întrebat dacă s-ar impune sancțiuni, după scorul obținut de PSD la aceste alegeri europene, Dumitru Buzatu a răspuns: ”Nu sunt adeptul sancțiunilor, pentru că ele în general duc la destructurarea partidelor, dacă nu sunt avute în vedere cauzele reale, dacă nu sunt avute în vedere circumstanțele în care s-a produs un anumit rezultat electoral”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să-și dea demisia, liderul PSD Vaslui a replicat: ”Nu cred în demisiile acestea. De fiecare dată când s-au produs demisii, s-a bulversat absolut toată masa unui partid și de foarte multe ori au rezultat tot felul de lucruri negative, tot felul de sciziuni, tot felul de lucruri care au dus la destrămarea partidelor. În momentul acesta, felul în care s-a guvernat, programul care s-a aplicat și evident, trendul economiei, măsurile luate în sprijinul cetățenilor nu justifică o asemenea decizie”.

 
Dumitru Buzatu, despre exit-poll-urile de după alegerile europene de duminică