Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea: Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD

dragnea.jpg

Sursa imaginii: 
psd.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în această seară, că nu va candida la alegerile prezidențiale și că partidul trebuie să aleagă în perioada următoare candidatul pentru prezidențiale.

„Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD, trebuie făcute analize foarte rapid și foarte serios în partid”, a spus Liviu Dragnea, după ce au fost făcute publice primele rezultate ale exit-poll-ului CURS/Avangard, singurul acreditat de BEC, pentru alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pe justiție. Dragnea a avansat și o explicație pentru rezultatul prost, și anume o posibilă „furtună a urii”.

Cât despre candidatul susținut de partid la prezidențiale, ““PSD ar trebui să-și aleagă candidatul între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”, a mai spus  Liviu Dragnea.

„Eu n-am spus niciodată că eu vreau să candidez la funcția de președinte al României. Mi-au cerut-o mulți oameni din miile, zecile de mii cu care m-am întâlnit în țară, și mulți colegi în ultimele două luni de zile. Nici nu puteam să fac un astfel de anunț în seara asta, în condițiile în care întâmplător, dar cu totul întâmplător, la mine termenele sunt programate în funcție de evenimentele politice (…) Eu cred că PSD-ul foarte curând trebuie să-și desemneze un potențial candidat. Am înțeles că ALDE îl susține pe dl Tăriceanu și foarte curând trebuie să facă această analiză: care dintre cei doi potențiali candidați, de la PSD și de la ALDE, au cele mai mari șanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni. Din partea partidului - nu hotărăsc eu, sper să particip la ședința CEx-ului când se va hotărî asta - n-am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu (…) Nu știu dacă Gabi mai vrea, după situația în care a trecut”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că “în viață și-a asumat și ce a făcut, și ce n-a făcut”. „La fel o să fac și acum, împreună cu colegii mei, dar eu nu-mi asum astfel de lucruri nici pe Facebook, nici ascuns undeva printr-o țară apropiată, ci într-o discuție serioasă în Comitetul Executiv Național. Vina mea este că am acceptat în 2015 să fiu președintele partidului”, a spus Liviu Dragnea, în condițiile în care înainte de această declarație se vehicula informația că și-ar putea anunța demisia din fruntea PSD.